CONSTANTA, Bd. Tomis nr. 142A
Programari Ambulator: 0723.886.229
Programari Spitalizare zi: 0735.600.200
 CONSTANTA Str. Nicolae Iorga nr. 20
Programari RMN/CT: 0371.23 53 35 int 1
Programari Spitalizare zi: 0371.23 53 35 int 2
Programari Ambulator: 0371.23 53 35 int 3
 MANGALIA, Str. Stefan cel Mare nr. 5
Programari Spitalizare zi: 0731.839.494

Oferte

  • Home/
  • Oferte

Un nou centru medical Aqua Clinic

Începând cu data de 28.11.2022 am inaugurat un nou centru medical Aqua Clinic.

De acum ne gășiți și pe Strada Nicolae Iorga Nr.20, Constanța, într-o nouă locație dezvoltată conform nevoilor pacienților noștri dotată cu RMN și CT, ultraperformante, care asigură un examen rapid și furnizează o informație clinică de cea mai bună calitate.

Pacienții care au o recomandare de la medic spre o investigație RMN sau CT se pot programa la numărul de telefon 0371 235 335.

Medic nou in cadrul specialitatii chirurgie vasculara

Incepand cu 21 iulie 2022 avem un medic nou in cadrul clinicii Aqua

Incepand cu 21 iulie 2022 uram bun venit dnului dr. Lorin Stere - medic specialist ortopedie-traumatologie, in cadrul clinicii Aqua.

Ortopedia și traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.

In Ortopedie - Traumatologie un diagnostic de acuratete este necesar inaintea stabilirii oricarei interventii medicale. Obisnuit, investigarea incepe cu efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) si examene radiologice (depistare de fracturi, artroze). Paleta de explorari paraclinice poate fi largita prin punctie articulara si examenul lichidului articular (in artrite septice, guta), osteodensitometrie (identificarea osteoporozei), rezonanta magnetica (in traumatisme, evidentiaza leziuni ale tesuturilor moi periarticulare, ale ligamentelor si muschilor), tomografia computerizata (vizualizeaza muschi, vase de sange si densitatea osoasa).

Pentru programari si detalii apelati la 0731 315 131

Pe data de 16 Octombrie este sărbătorita Ziua Mondiala a Alimentaţiei

În România, la data de 16 octombrie, este marcată Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani.

De asemenea, trebuie să avem mereu în vedere faptul că alimentația de zi cu zi se reflectă în starea noastră de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății atenționează că alimentația dezechilibrată cauzează anual 4 milioane de decese, la nivel mondial!

DR. Cretu Mihaela, medic specialist diabet si boli de nutriţie, ne indeamnă să ne gândim măcar o clipă câtă mancare aruncăm, să ne gândim de câte ori cumpărăm alimente compulsiv si mâncăm la fel, dar totuși rămâne. Rămâne mancare pe care o aruncăm, in timp ce milioane de oameni mor de foame. De ce? Pentru că nu avem un stil de viată sănătos, pentru că mâncăm si cumpărăm alimente de poftă si nu de foame sau necesitate. De cele mai multe ori lipsa unei educatii alimentare este cea care ne impinge spre aceste greseli. Dovada acestei afirmații, obezitatea, care a devenit boala secolului! Mâncăm mult si prost, mâncăm conservanți si aditivi pentru gust! Aproape că am uitat gustul alimentelor sănătoase.

Ce am putea face? Am putea sa ne planificam mai bine mesele, sa cumpărăm atât cat ne trebuie, sa încercam sa mâncăm rational si cat mai curat pentru a ne menține sănătosi. Iar daca nu știm cum sa o facem, putem sa apelam la sfaturile medicului nutriționist! El ne va putea îndruma in privința cosului zilnic, alegerea alimentelor sănătoase si hrănitoare, optimizarea stilului de viata si in final a sănătății.

Daca vrei sa iti schimbi stilul de viata, sa slabesti, sa te ingrasi, sa inveti sa iti planifici mesele, sa alegi alimente sanatoase nu ezita sa apelezi la sfatul unui nutritionist.

Pentru programari - 0241.660.838/0723.886.229

Noutati in cadrul clinicii AQUA incepand cu luna august pentru pacientii cu risc de osteoporoza!

Osteodensitometria este o investigatie imagistica care masoara densitatea minerala si duritatea sistemului osos prin metoda DEXA.
Testarea DEXA este metoda cea mai precisa pentru diagnosticarea osteoporozei si este, de asemenea, considerata un estimator precis al riscului de fractura.
Procedura este indicata tuturor femeilor la instalarea menopauzei, barbatilor după 50 de ani, fumatorilor si suferinzilor de boli cronice tratate timp indelungat cu cortizon, copiilor in perioada de crestere care prezintă pozitii vicioase.
Pentru programari va rugam sa sunati la: 0241.660.838 sau 0723.886.229, de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.00

NOU !! TEST DE EFORT SI HOLTERE EKG/TA LA AQUA CLINIC CONSTANTA

Testul de efort este recomandat in depistarea bolilor cardiace ascunse. Persoanele care nu au simptome tipice de boala coronariana, dar care au factori de risc multipli (hipertensiune arteriala, colesterol, diabet, fumat, mediu de stres) si antecedente familiale pot fi investigate prin intermediul testului de efort.

Testul de efort consta in masurarea in repaus a frecventei cardiace si a tensiunii arteriale prin efectuarea unei ECG de repaus, aplicarea apoi pe corp a 10 electrozi conectati la un aparat ECG care monitorizeaza activitatea electrica a cordului in timpul in care pacientul va pedala pe o bicicleta dupa un anumit protocol prestabilit, care presupune cresterea gradata a intensitatii efortului.

Testul de efort este usor de efectuat si bine tolerat de pacienti, comparativ cu alte metode de diagnostic, iar durata medie a acestuia este de 30 minute. Pacientul nu trebuie manance cu cel putin trei ore inaintea testarii, sa nu fumeze, sa nu bea alcool sau bauturi care contin cafeina. Se recomanda pacientilor sa fie imbracati lejer, sa poarte o incaltaminte comoda si sa nu-si ia medicatia curenta in ziua efectuarii testului de efort.

Monitorizare holter EKG este o investigatie care permite inregistrarea ritmului cardiac de la 24 ore pana la 7 zile si evidentiaza evenimente cauzate de simptome acuzate de pacient si care nu pot fi surprinse de electrocardiograma de repaus.

Holterul EKG consta in montarea unor electrozi pe corpul pacientului, conectarea electrozilor la un mic aparat care va fi prins la brâul pacientului cu o curea si care va fi in functiune pe toata perioada stabilita de medic pana la intoarcerea pacientului in centrul medical. Ulterior se transfera datele inregistrate din aparat intr-un calculator si se face interpretarea datelor de catre medicul cardiolog care va face corelatiile intre simptomatologie si evenimentele inregistrate.

Monitorizare holter TA este investigatie care permite inregistrarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe durata a 24 de ore cu scopul de a obtine un profil tensional al pacientului cat mai apropiate de cel real.

Holterul TA consta in aplicarea pe brat a unei mansete care e conectata la un mic aparat care va fi purtat in timpul a 24 de ore de catre pacient la brau si inregistrarea la interval de 30 de minute in cursul zilei si la interval de 1 ora in cursul noptii a TA. Ulterior se transfera datele inregistrate din aparat intr-un calculator si se face interpretarea datelor de catre medicul cardiolog care va face corelatiile intre simptomatologie si valorile inregistrate.

NOU !! CARDIOLOGIE LA AQUA CLINIC CONSTANTA

Incepand cu 27 decembrie 2018 avem si specialitatea Cardiologie. Pentru programari ne puteti contacta la 0735 600 200

Aqua Clinic este acum și în Mangalia!

Aqua Clinic Mangalia își desfășoară activitatea într-un spațiu modern, alături de o echipă de specialiști cu un nivel de profesionalism ridicat, pregătiți să ofere servicii medicale de cea mai bună calitate pe specialitățile: neurologie, endocrinologie, medicină internă, ecografie, laborator de analize și tratamente.

Pentru programări, ne găsiți la adresa Str. Ștefan cel Mare nr. 5, Mangalia, sau la numerele de telefon 0241.83.94.94 / 0731.83.94.94.

Noi specializari la spitalizare de zi

Incepand cu data de 01.09.2017, la spitalizare de zi, pe langa cele existente, vom avea urmatoarele specializari:

► Hematologie

► Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Spitalizare de zi

SPITALIZARE DE ZI IN BAZA BILETULUI DE TRIMITERE

► Investigatii in scop diagnostic (analize de laborator, ecografii, EKG);

► Monitorizari ale afectiunilor cronice sau acute care nu pot fi tratate in ambulatoriu;

► Tratamente injectabile, tratamente perfuzabile si tratamente care nu pot fi aplicate in conditiile asistentei medicale in ambulatoriu;