CONSTANTA, Bd. Tomis nr. 142A
Programari Ambulator: 0723.886.229
Programari Spitalizare zi: 0735.600.200
 MANGALIA, Str. Stefan cel Mare nr. 5
Programari Spitalizare zi: 0731.839.494

Oferte

  • Home/
  • Oferte

Pe data de 16 Octombrie este sărbătorita Ziua Mondiala a Alimentaţiei

În România, la data de 16 octombrie, este marcată Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani.

De asemenea, trebuie să avem mereu în vedere faptul că alimentația de zi cu zi se reflectă în starea noastră de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății atenționează că alimentația dezechilibrată cauzează anual 4 milioane de decese, la nivel mondial!

DR. Cretu Mihaela, medic specialist diabet si boli de nutriţie, ne indeamnă să ne gândim măcar o clipă câtă mancare aruncăm, să ne gândim de câte ori cumpărăm alimente compulsiv si mâncăm la fel, dar totuși rămâne. Rămâne mancare pe care o aruncăm, in timp ce milioane de oameni mor de foame. De ce? Pentru că nu avem un stil de viată sănătos, pentru că mâncăm si cumpărăm alimente de poftă si nu de foame sau necesitate. De cele mai multe ori lipsa unei educatii alimentare este cea care ne impinge spre aceste greseli. Dovada acestei afirmații, obezitatea, care a devenit boala secolului! Mâncăm mult si prost, mâncăm conservanți si aditivi pentru gust! Aproape că am uitat gustul alimentelor sănătoase.

Ce am putea face? Am putea sa ne planificam mai bine mesele, sa cumpărăm atât cat ne trebuie, sa încercam sa mâncăm rational si cat mai curat pentru a ne menține sănătosi. Iar daca nu știm cum sa o facem, putem sa apelam la sfaturile medicului nutriționist! El ne va putea îndruma in privința cosului zilnic, alegerea alimentelor sănătoase si hrănitoare, optimizarea stilului de viata si in final a sănătății.

Daca vrei sa iti schimbi stilul de viata, sa slabesti, sa te ingrasi, sa inveti sa iti planifici mesele, sa alegi alimente sanatoase nu ezita sa apelezi la sfatul unui nutritionist.

Pentru programari - 0241.660.838/0723.886.229

Noutati in cadrul clinicii AQUA incepand cu luna august pentru pacientii cu risc de osteoporoza!

Osteodensitometria este o investigatie imagistica care masoara densitatea minerala si duritatea sistemului osos prin metoda DEXA.
Testarea DEXA este metoda cea mai precisa pentru diagnosticarea osteoporozei si este, de asemenea, considerata un estimator precis al riscului de fractura.
Procedura este indicata tuturor femeilor la instalarea menopauzei, barbatilor după 50 de ani, fumatorilor si suferinzilor de boli cronice tratate timp indelungat cu cortizon, copiilor in perioada de crestere care prezintă pozitii vicioase.
Pentru programari va rugam sa sunati la: 0241.660.838 sau 0723.886.229, de luni pana vineri in intervalul 08.00-20.00

NOU !! TEST DE EFORT SI HOLTERE EKG/TA LA AQUA CLINIC CONSTANTA

Testul de efort este recomandat in depistarea bolilor cardiace ascunse. Persoanele care nu au simptome tipice de boala coronariana, dar care au factori de risc multipli (hipertensiune arteriala, colesterol, diabet, fumat, mediu de stres) si antecedente familiale pot fi investigate prin intermediul testului de efort.

Testul de efort consta in masurarea in repaus a frecventei cardiace si a tensiunii arteriale prin efectuarea unei ECG de repaus, aplicarea apoi pe corp a 10 electrozi conectati la un aparat ECG care monitorizeaza activitatea electrica a cordului in timpul in care pacientul va pedala pe o bicicleta dupa un anumit protocol prestabilit, care presupune cresterea gradata a intensitatii efortului.

Testul de efort este usor de efectuat si bine tolerat de pacienti, comparativ cu alte metode de diagnostic, iar durata medie a acestuia este de 30 minute. Pacientul nu trebuie manance cu cel putin trei ore inaintea testarii, sa nu fumeze, sa nu bea alcool sau bauturi care contin cafeina. Se recomanda pacientilor sa fie imbracati lejer, sa poarte o incaltaminte comoda si sa nu-si ia medicatia curenta in ziua efectuarii testului de efort.

Monitorizare holter EKG este o investigatie care permite inregistrarea ritmului cardiac de la 24 ore pana la 7 zile si evidentiaza evenimente cauzate de simptome acuzate de pacient si care nu pot fi surprinse de electrocardiograma de repaus.

Holterul EKG consta in montarea unor electrozi pe corpul pacientului, conectarea electrozilor la un mic aparat care va fi prins la brâul pacientului cu o curea si care va fi in functiune pe toata perioada stabilita de medic pana la intoarcerea pacientului in centrul medical. Ulterior se transfera datele inregistrate din aparat intr-un calculator si se face interpretarea datelor de catre medicul cardiolog care va face corelatiile intre simptomatologie si evenimentele inregistrate.

Monitorizare holter TA este investigatie care permite inregistrarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe durata a 24 de ore cu scopul de a obtine un profil tensional al pacientului cat mai apropiate de cel real.

Holterul TA consta in aplicarea pe brat a unei mansete care e conectata la un mic aparat care va fi purtat in timpul a 24 de ore de catre pacient la brau si inregistrarea la interval de 30 de minute in cursul zilei si la interval de 1 ora in cursul noptii a TA. Ulterior se transfera datele inregistrate din aparat intr-un calculator si se face interpretarea datelor de catre medicul cardiolog care va face corelatiile intre simptomatologie si valorile inregistrate.

NOU !! CARDIOLOGIE LA AQUA CLINIC CONSTANTA

Incepand cu 27 decembrie 2018 avem si specialitatea Cardiologie. Pentru programari ne puteti contacta la 0735 600 200

Aqua Clinic este acum și în Mangalia!

Aqua Clinic Mangalia își desfășoară activitatea într-un spațiu modern, alături de o echipă de specialiști cu un nivel de profesionalism ridicat, pregătiți să ofere servicii medicale de cea mai bună calitate pe specialitățile: neurologie, endocrinologie, medicină internă, ecografie, laborator de analize și tratamente.

Pentru programări, ne găsiți la adresa Str. Ștefan cel Mare nr. 5, Mangalia, sau la numerele de telefon 0241.83.94.94 / 0731.83.94.94.

Ginecologie

Incepand cu 15 februarie 2018 vom avea si specialitatea Ginecologie - dr. Dumitru (Dima) Smocvin. Pentru programari ne puteti contacta la 0731 31 51 31.

Noi specializari la spitalizare de zi

Incepand cu data de 01.09.2017, la spitalizare de zi, pe langa cele existente, vom avea urmatoarele specializari:

► Hematologie

► Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Spitalizare de zi

SPITALIZARE DE ZI IN BAZA BILETULUI DE TRIMITERE

► Investigatii in scop diagnostic (analize de laborator, ecografii, EKG);

► Monitorizari ale afectiunilor cronice sau acute care nu pot fi tratate in ambulatoriu;

► Tratamente injectabile, tratamente perfuzabile si tratamente care nu pot fi aplicate in conditiile asistentei medicale in ambulatoriu;