În România, la data de 16 octombrie, este marcată Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare.
Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani.
De asemenea, trebuie să avem mereu în vedere faptul că alimentația de zi cu zi se reflectă în starea noastră de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății atenționează că alimentația dezechilibrată cauzează anual 4 milioane de decese, la nivel mondial!
DR. Cretu Mihaela, medic specialist diabet si boli de nutriţie, ne indeamnă să ne gândim măcar o clipă câtă mancare aruncăm, să ne gândim de câte ori cumpărăm alimente compulsiv si mâncăm la fel, dar totuși rămâne. Rămâne mancare pe care o aruncăm, in timp ce milioane de oameni mor de foame. De ce? Pentru că nu avem un stil de viată sănătos, pentru că mâncăm si cumpărăm alimente de poftă si nu de foame sau necesitate. De cele mai multe ori lipsa unei educatii alimentare este cea care ne impinge spre aceste greseli. Dovada acestei afirmații, obezitatea, care a devenit boala secolului! Mâncăm mult si prost, mâncăm conservanți si aditivi pentru gust! Aproape că am uitat gustul alimentelor sănătoase.
Ce am putea face? Am putea sa ne planificam mai bine mesele, sa cumpărăm atât cat ne trebuie, sa încercam sa mâncăm rational si cat mai curat pentru a ne menține sănătosi. Iar daca nu știm cum sa o facem, putem sa apelam la sfaturile medicului nutriționist! El ne va putea îndruma in privința cosului zilnic, alegerea alimentelor sănătoase si hrănitoare, optimizarea stilului de viata si in final a sănătății.
Daca vrei sa iti schimbi stilul de viata, sa slabesti, sa te ingrasi, sa inveti sa iti planifici mesele, sa alegi alimente sanatoase nu ezita sa apelezi la sfatul unui nutritionist.
Pentru programari - 0241.660.838/0723.886.229